PREFAB

Vorige paginaPrebad koudstaal:

Flexibel en alle vormen zijn mogelijk. Ook is een grote overspanning mogelijk.

Bij Correct Bouw&Afbouw volgen we altijd de laatste trends. Economische ontwikkelingen en veranderende bouwvoorschriften zijn de aanleiding om vooruitstrevende veranderingen versneld door te voeren. Vandaar dat we nu werken met prefab koudstaal. Het biedt grote voordelen voor zowel de eigen klanten als hun opdrachtgevers.

De C en U profielen worden tot complete frames gevormd en zijn de basis van de bouw. 

De techniek

De profielen, die de basis vormen, hebben veel weg van metal stud profielen. Echter hebben deze profielen wél een dragende functie. Hiermee zijn afbouw- en constructieve profielen in één product verenigd. Deze profielen, stijlen en regels zijn voorzien van een binnenafwerking, isolatie in de holle ruimte én een buitenafwerking. De stalen frames vormen de kapstok waar verdere functionaliteiten aan op worden gehangen. Het is een zeer flexibel bouwsysteem. Afhankelijk van het architectonische ontwerp biedt het een ruime keuze voor de afwerkingsmaterialen, maar ook voor het aanbrengen van functionaliteiten, zoals leidingen, kabels of kabelgoten, ventilatie en isolatie. Afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden worden elementen in de fabriek gemonteerd of op de bouwplaats. 

Eenvoudig en duurzaam bouwen
Met gespecialiseerde 3D software vindt het ontwerp plaats van de frames. Een goede voorbereiding is belangrijk voor het hele bouwproces. Voordat de enginering plaatsvindt worden alle details vastgelegd. Uiteindelijk wordt de 3D data doorgestuurd naar de productiemachine, die de bestanden omzet in profielen met alle aansluitingen, sparingen, embossingen en screwcups. De productie van de frames vindt plaats zonder bijkomend afval en met nagenoeg geen maattoleranties. Elk ontwerp kan uniek worden geproduceerd. De frames zijn bij aflevering voorzien van een duidelijke montagetekening. De montage is bovendien heel eenvoudig en kan plaatsvinden met slechts een rubber hamer en een schroefmachine als gereedschap. Deze manier van bouwen biedt veel voordelen ten opzichte van bestaande bouwsystemen. Het voldoet aan de eisen die gesteld worden binnen het cradle to cradle bouwen en past volledig bij duurzaam bouwen. Staal is voor 99% herbruikbaar en deze grondstof wordt nu gébruikt in plaats van vérbruikt. Door deze bouwtechniek worden transport- en faalkosten voorkomen, die de milieubelasting beperken. Het is een prachtige oplossing, die goedkoper, eenvoudiger en duurzamer is dan traditioneel bouwen.


Neem contact op:

u kunt contact opnemen per email of telefoon

info@correctbouwenafbouw.nl 0475-331197 06 257 22 850
BEL NU
OFFERTE